کد خبر 211543
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۸

کارگران سراسر جهان روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی کارگر با برگزاری تظاهرات، خواستار حقوق و شرایط بهتر شدند.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، کارگران ناراضی از افت استاندارد‌های زندگی و رکورد بالای بیکاری، در سراسر اروپا به برگزاری تظاهرات پرداخته و از دولت‌هایشان خواستند به جای ریاضت، به سیاست‌های رشد اقتصادی بپردازند.

در کشور‌های مقروض منطقه یورو شامل اسپانیا، یونان، ایتالیا و فرانسه ده‌ها هزار نفر به خیابان‌ها آمدند و خواستار شغل و پایان سیاست‌های صرفه‌جویی اقتصادی شدند.

در اسپانیا که شاهد رشد منفی اقتصادی در هفت سه ماهه‌ گذشته بوده و نرخ بیکاری به رکورد 27 درصد رسیده، هزاران نفر در خیابان گران ویای شهر مادرید راهپیمایی کردند.

به گفته اتحادیه‌های اسپانیایی، 50 هزار نفر در مادرید و بیش از یک میلیون نفر در سراسر این کشور تظاهرات آرام برگزار کردند. هیچ برآورد رسمی از شمار شرکت‌کنندگان در این تظاهرات وجود نداشت و پلیس نیز آمار مشخصی ارائه نکرد.

در یونان حرکت قطار‌ها و کشتی‌ها لغو شد و کارکنان بانک‌ها و بیمارستان‌ها در پاسخ به دعوت اتحادیه‌ها به برگزاری اعتصاب 24 ساعته، دست از کار کشیدند.

حدود هزار افسر پلیس در آتن به کار گرفته شدند اما تظاهرات در این شهر بدون خشونت برگزار شد. حدود پنج هزار کارگر اعتصاب‌کننده، بازنشستگان و دانشجویان با حرکت به سمت پارلمان یونان، علیه سیاست‌های ریاضتی دولت شعار دادند.

شمار معترضان امسال نسبت به 100 هزار نفر که سال گذشته در میدان سینتاگما تجمع کردند، کمتر بود زیرا تعطیلات اول مه پیش از تعطیلات عید پاک ارتودوکس یونان بود به همین دلیل مدارس دولتی تعطیل بوده و بسیاری از کارکنان به تعطیلات رفته بودند.

دو اتحادیه بزرگ فرانسه که بر سر اصلاحات قانون کار اولاند اختلاف نظر دارد، مراسم‌های جداگانه‌ای به مناسبت اول مه برگزار کردند.

اتحادیه‌های آلمانی نیز اعلام کردند که حدود 425 هزار نفر در بیش از 400 مراسم که به مناسبت این روز در سراسر این کشور ترتیب داده شده بود، شرکت کردند.

ده‌ها هزار نفر از مردم ایتالیا نیز در شهرهای بزرگ این کشور راهپیمایی کرده و خواستار مقابله با رکورد بالای بیکاری در این کشور شدند. نرخ بیکاری در ایتالیا 11.5 درصد و در میان جوانان این کشور 40 درصد است.

پاپ فرانسیس نیز به مناسبت روز جهانی کارگر از دولت‌ها خواست با بحران بیکاری مقابله کنند.

هزاران نفر از مردم پرتغال نیز در شهر لیسبون تظاهرات کرده و خواستار پایان‌گرفتن ریاضت دیکته شده از سوی اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول تحت وام تصویب شده برای این کشور شدند.

راهپیمایی‌های روز جهانی کارگر در خارج از منطقه یورو نیز برگزار شد. در روسیه حدود 1.5 میلیون نفر در راهپیمایی‌های روز جهانی کارگر شرکت کردند. در استانبول پلیس ضد ‌شورش ترکیه برای متفرق کردن جمعیت، به سمت مردمی که برای راهپیمایی جمع شده بودند گاز اشک‌آور پرتاب کرد.

به گزارش رویترز، مقامات ترکیه معمولا از برگزاری راهپیمایی در مرکز شهر جلوگیری می‌کنند و امسال برای راهپیمایی به اتحادیه‌های کارگری مجوز ندادند.

در داکای بنگلادش راهپیمایی کنندگان با دست داشتن طبل و پرچم در مرکز شهر تجمع کردند و با سردادن شعارهایی خواستار مجازات مرگ برای صاحب کارخانه ای شدند که بیش از 400 کارگر آن در جریان حادثه فروریختن یک ساختمان در هفته گذشته، کشته شدند.

در جاکارتای اندونزی حدود ده‌ها هزار نفر در حالیکه برای تداعی بهره کشی از کارگران، به شکل مورچه لباس پوشیدن بودند، در سراسر شهر راهپیمایی کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس